Ingrediente:

  • 1 ceapă albă, tocată cubulețe
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g cârnați picanți crud-uscați Pick (Mako sau Mives), feliați
  • 200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 conservă (400 g) de roșii tocate
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță boia afumată
  • Sare, după gust
  • 3-4 ouă
  • Verdeață proaspătă (pătrunjel și mărar)
  • Brânză feta (opțional)
  • Baguette pentru servire

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa până devine sticloasă. Adaugă usturoiul și gătește-l 1 minut, apoi pune cârnații feliați și prăjește-i 2-3 minute. Adaugă roșiile cherry, puțină sare și acoperă cu capacul pentru 4-5 minute. Toarnă conserva de roșii, condimentează cu chimion și boia afumată, apoi fierbe la foc mic 5-7 minute.

Fă locuri în sos și sparge ouăle direct în tigaie. Gătește-le cu capacul pus, 3 minute sau până sunt făcute după preferință. La final, presară verdeață și, dacă vrei, puțină brânză feta.

Servește shakshuka cu baghetă prăjită în ulei de măsline, presărată cu pătrunjel și mărar.

Toate drepturile rezervate - Sole Mizo Romania Srl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram